Quins factors intervenen en l’èxit o fracàs d’un negoci?

Claus per fer funcionar un negoci avui en dia

És un tema molt complexe i hi ha molts condicionants que són més enllà del nostre control, però aquestes són algunes de les claus que s’han de tenir en compte quan es vol engegar un negoci o quan aquest no rendeix prou:

Finançament: Comptem amb prou capital i recursos per poder fer front a l’etapa inicial sense arribar a comprometre la nostra supervivència o endeutar-nos? Si no és així i depenem d’un èxit ràpid i urgent, pensem-nos-ho dos cops!

Oferir un producte o servei amb demanda: Interessa almenys a una part del mercat? Oferim solució a una necessitat concreta? Hi ha realment públic potencial?

Diferenciar-nos de la competència: Oferint productes o serveis originals, diferents o més atractius que la resta, afegint serveis complementaris, creant nous conceptes, innovant…

Bona relació qualitat/preu: El preu econòmic pot ser un incentiu per captar clients, però la qualitat o la reputació també són importants i poden justificar un preu més elevat. S’ha de valorar quin preu està disposat a pagar el públic. En tot cas, és essencial assegurar-se que surten els comptes i no assumir despeses excessives ni establir preus que no les cobreixin!

Bon servei: Una organització efectiva, personal qualificat i amb bona actitud, basant-se en una filosofia d’empresa i condicions motivadores, són elements bàsics per garantir una experiència positiva pel client que l’animi a tornar.

Localització i espai físic: Zona adient per a l’activitat, instal·lacions correctes, manteniment adequat, arranjament funcional de l’espai i decoració encertada, exposició estratègica dels productes…

Imatge corporativa i comunicació: Logotip i material gràfic de qualitat basat en unes línies d’estil marcades… essencial per transmetre professionalitat!

Màrqueting: Tenim una estratègia de màrqueting per promocionar-nos? Es tracta d’utilitzar els mitjans més efectius a l’abast per aconseguir fer saber que existim, què oferim, per què som més recomanables que altres, per què s’haurien de convertir en clients o usuaris nostres, per què seguir sent-ho…

Sostenibilitat: El nostre projecte ha d’incorporar criteris de sostenibilitat a tots nivells per assegurar que tingui una continuïtat a llarg plaç. L’optimització de recursos i la gestió tenint en compte el respecte per les necessitats de tots els implicats en l’activitat és la base de l’enfocament de molts negocis innovadors que estan triomfant sota la filosofia del win-win: ningú guanya a costa d’un altre, tothom hi guanya, sense danys colaterals!

Filosofia del win-win: ningú guanya a costa d’un altre, tothom hi guanya, sense danys colaterals!


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *