Organització i factor humà

El factor humà és clau per a l'èxit de qualsevol negoci o projecte.

En relació amb el decisiu factor humà, és important recordar que cada persona té trets de personalitat concrets, coneixements i habilitats desenvolupades que poden ser útils en aspectes determinats d’un projecte o negoci. És molt important identificar-los i aprendre a delegar els que no es dominen o no es poden abastar, creant un equip o xarxa de col·laboració en què cadascú s’ocupa de l’activitat adient segons les competències adquirides. Si el negoci ja està en marxa però no rutlla amb tot el seu potencial cal revisar tots els punts:

Gestió i direcció: Com a emprenedor tinc les aptituds per gestionar el negoci o necessitaria formació o consell d’algú amb més visió o experiència?

Tasques administratives i comptabilitat: Tinc temps d’ocupar-me’n personalment o necessitaria delegar-ho a un administratiu o comptable?

Vendes o atenció al públic: Sóc bon venedor, amable, convincent i amb do de gents? Si no és així surt més a compte contractar a algú que sigui capaç d’augmentar les vendes i fidelitzar una clientela.

Recursos humans: Els meus empleats i jo tenim l’actitud adequada i oferim un servei satisfactori? Si no és així cal veure què falla i adreçar-ho.

Imatge corporativa i màrqueting: Compto amb una imatge corporativa coherent i atractiva? Soc conscient que la percepció de professionalitat del meu negoci va molt lligada a la imatge gràfica? Dono l’abast per poder ocupar-me de tota la promoció tant online com impresa? Tinc prou coneixements i imaginació per poder dissenyar i implementar estratègies per captar l’atenció i atraure clients? Compto amb els coneixements, experiència i habilitats tècniques i creatives necessàries per crear jo mateix els materials gràfics per fer la promoció?

És cert que contractar serveis professionals representa una inversió, i cal dir que hi ha professionals i professionals, o molts que s’hi fan dir, però és possible trobar-ne de bons que ofereixin preus assequibles.

Intentar fer-ho tot un mateix, tot i que sembla la única opció quan es compta amb poc pressupost, pot ser contraproduent a molts nivells. D’entrada és insostenible perquè ens carreguem amb una quantitat de feina excessiva que ens pot conduir a l’estrès o l’esgotament. El treball en equip i la sostenibilitat són la base de qualsevol projecte de futur.

El treball en equip i la sostenibilitat són la base de qualsevol projecte de futur


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *