Flexibilitat mental en emprenedoria

Flexibilitat mental en emprenedoria

La flexibilitat mental en emprenedoria pot representar la clau que permet realitzar canvis i crear noves possibilitats. Precisament un factor que pot interferir en la recuperació o creixement d’un negoci és la manca de visió objectiva i de flexibilitat per realitzar canvis, pel fet de confiar cegament en el propi criteri o impressions subjectives. No és fàcil abandonar idees, preferències o pràctiques a les que estem habituats, però sovint és absolutament necessari!

Assessorament i punts de vista

Cercar assessorament, contrastar opinions i informar-se de noves tendències de mercat o de possibilitats és altament recomanable per veure les coses des d’una altra perspectiva i rectificar si cal. Escoltar una visió fresca i objectiva basada en coneixements i experiència més enllà de la nostra ens pot ajudar a detectar punts forts i febles del nostre projecte i aportar-nos idees i nous enfocaments que permetin replantejar la situació i millorar els resultats.

Obertura al canvi

Desenvolupem la flexibilitat i receptivitat mental per aprendre a pensar diferent, obrir-nos a noves formes de fer les coses i crear oportunitats!

Com va dir Einstein, si continuem fent-ho tot igual, els resultats seran els mateixos!

Si continuem fent-ho tot igual, els resultats seran els mateixos!

Sortir de la zona de confort

En algunes ocasions fins i tot ens podem adonar que l’activitat que estem realitzant no és la més idònia per als nostres anhels o que n’hi ha d’altres que ens aportarien més satisfacció.

Sabem que en el món laboral i empresarial tothom posa l’estabilitat per davant de tota la resta. Però si ens adonem que res ens pot garantir una estabilitat total i permanent, veurem que estem deixant passar la vida sense gaudir-la perquè no estem desenvolupant la nostra veritable vocació.

Qui res no arrisca res no guanya, així que cal sortir de la zona de confort.

Intuïció

Estar disposats a realitzar canvis, potser radicals, en cap cas vol dir llançar-se a la valenta a engegar projectes sense cap reflexió ni planificació prèvia. No! Valentia sí, però amb un mínim de planificació i seny. (Veure article Claus per a l’èxit d’un projecte d’emprenedoria i Organització i factor humà en negocis o projectes).

Per poder prendre decisions encertades en qualsevol àmbit hi ha una qualitat que cal desenvolupar: la intuïció. Tots en tenim, només hem d’aprendre a reconèixer-la i escoltar-la.

En conclusió, la flexibilitat mental en emprenedoria és una qualitat que convé desenvolupar, així com a totes les àrees de la vida en general. Estant receptius a idees i propostes, i oberts al canvi, creem noves possibilitats!

Estant receptius a idees i propostes, i oberts al canvi, creem noves possibilitats!

Això sí, convé desenvolupar les facultats intuïtives per poder prendre les decisions encertades.

ALTRES ARTICLES DEL BLOG

Un comentari en “Flexibilitat mental en emprenedoria

  1. Pingback: Claus bàsiques en projectes d’emprenedoria - Creativitat, Estratègia i Acció

Deixa un comentari