El factor humà és clau per a l'èxit de qualsevol negoci o projecte.

L’organització i el factor humà són també punts clau per a fer funcionar un negoci o projecte.

L’èxit de qualsevol projecte depèn d’una bona organització. És a dir, d’una distribució de tasques i responsabilitats entre un equip de persones capacitades per a realitzar-les.

Relacionat amb el factor humà, és important recordar que cada persona té trets de personalitat concrets, coneixements i habilitats desenvolupades que poden ser útils en aspectes determinats d’un projecte o negoci.

És molt important identificar-los i aprendre a delegar els que no es dominen o no es poden abastar, creant un equip o xarxa de col·laboració en què cadascú s’ocupa de l’activitat adient segons les competències adquirides.

Si el negoci ja està en marxa però no rutlla amb tot el seu potencial cal revisar tots els punts:

Gestió i direcció

Com a emprenedor tinc les aptituds per gestionar el negoci o necessitaria formació o assessorament d’algú amb més visió o experiència?

Tasques administratives i comptabilitat

Domino el tema i tinc temps d’ocupar-me’n personalment o necessitaria delegar-ho a un administratiu o comptable?

Vendes o atenció al públic

Sóc bon venedor, amable, convincent i amb do de gents? Si no és així surt més a compte contractar a algú que sigui capaç d’augmentar les vendes i fidelitzar una clientela.

Recursos humans

Els meus empleats i jo tenim l’actitud adequada i oferim un servei satisfactori? Si no és així cal veure què falla i adreçar-ho.

Imatge corporativa i màrqueting

Compto amb una imatge corporativa coherent i atractiva? Soc conscient que la percepció de professionalitat del meu negoci va molt lligada a la imatge gràfica? Dono l’abast per poder ocupar-me de tota la promoció tant online com impresa? Tinc prou coneixements i imaginació per poder dissenyar i implementar estratègies per captar l’atenció i atraure clients? Compto amb els coneixements, experiència i habilitats tècniques i creatives necessàries per crear jo mateix materials gràfics de qualitat per fer la promoció?

És cert que contractar serveis professionals representa una inversió, i cal dir que hi ha professionals i professionals, o molts que s’hi fan dir, però és possible trobar-ne de bons que ofereixin preus assequibles.

Delegar per evitar extralimitar-se

Per últim, cal insistir en el fet que intentar fer-ho tot un mateix, tot i que sembla la única opció quan es compta amb poc pressupost, pot ser contraproduent a molts nivells.

D’entrada és insostenible perquè ens carreguem amb una quantitat de feina excessiva que ens pot conduir a l’estrès o l’esgotament. Això no només afectarà negativament l’activitat, sinó que pot suposar la seva aturada temporal si acaba afectant la nostra salut i es fa necessària una recuperació.

En resum, pel què fa a l’organització i el factor humà, el treball en equip i la sostenibilitat són la base de qualsevol projecte de futur.

El treball en equip i la sostenibilitat són la base de qualsevol projecte de futur

Al següent article parlem d’una qualitat important a desenvolupar per poder enfocar o reconduir correctament qualsevol projecte:

Flexibilitat i canvi en projectes d’emprenedoria


2 comentaris

Claus per fer funcionar un negoci avui en dia - Inspiralic: Creativitat, Estratègia i Acció · 21/05/2020 a les 22:04

[…] Organització i factor humà en negocis o projectes […]

Flexibilitat i canvi en projectes d'emprenedoria - Inspiralic: Creativitat, Estratègia i Acció · 21/05/2020 a les 22:43

[…] ni planificació prèvia (veure article Claus per a l’èxit d’un projecte d’emprenedoria i Organització i factor humà en negocis o projectes). No! Valentia sí, però amb seny. I per poder prendre decisions encertades hi ha una qualitat que […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *